Sıkça Sorulan Sorular
Almanya'da şirket kurmak için aşağidaki bilgilere ihtiyaç vardır. Şirketin Almanya’daki adresi Hissedarların kimliği Şirketin faaliyet konusu Sermaye miktarı Ticari ünvanı CEO’nun belirlenmesi Şirketlere kuruluş, finansman modellemesi ve vergisel açıdan en…
Almanya'daki bütün resmi yazışmalar Almancadır. Resmi yazışmalarda İngilizce kullanılmaz. Bu sebepten uzun vadede Almanca öğrenmenizde fayda var. Biz uluslararası çalışan Yeminli Mali Müşavirlik ofisi olarak da müşterilerimizin bütün bürokratik yüklerini…
Ekonomik ve siyasi istikrarı avantajınız için kullanın. Şirketiniz için Mükemmel Devirdaim İmkanına sahip olun. Ürünleri Türkiye‘de düşük personel ve malzeme maliyetleriyle üretin. Almanya‘daki kendi iştirakinize ithal etme imkanından yararlanın. Almanya’daki…
Girişimci tüm iş adamları Almanya’da yatırım yapabilir. Alman devleti, yasalarında yabancı yatırımcılara açıktır. Bu da yabancı bir devlet vatandaşının %100 katılımlı ortak olarak bir şirket kurabileceği anlamına gelir. % 100…
Türkiye devleti, yurtdışında yatırım yapan işletmecileri, özellikle de Almanya‘daki yatırımları destekliyor.Teşvik alabileceğiniz alanlar: Personel maliyetleri için teşvik Alınan Danışmanlık hizmetleri harcamalarına teşvik Reklam giderleri için teşvik Şirketin kira maliyetlerine teşvik…
AB Mavi Kart, AB üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olup yüksek nitelik gerektiren faaliyet amacıyla Almanya’ya gelen veya başka bir ikamet izniyle, örneğin yüksek öğrenim amacıyla, Federal Almanya’da bulunan ya…
Hayır! Örneğin şirketin sahibi, şirketin müdürü, ticari temsilcisi veya temsilcileri, şirketin diplomalı teknik elemanları da oturum ve çalışma izni alabilir! Bu konuda uzman avukat Dr. Temel Nal’dan kapsamlı bir danışmanlık…
Almanya'da bir şirket kurmak isterseniz ilk etapta bir GmbH, yani Alman Hukukuna göre bir limited şirketi kurmanızı tavsiye ederiz. Böyle bir şirketi tek başına ve asgari olarak 25.000 €'luk bir…
Almanya’da iş sahibi olarak oturum ve çalışma izninin alınabilmesi için yabancılar yasasında somut bir meblağ ön görülmemiştir. Genel olarak yapacağınız işe ve projeye göre yeterli bir yatırım olması gerekli ve…
Önce şirket kuruluyor ya da devralınıyor ya da ortaklık yapılıyor. Sonra da ticari sicile gerekli kayıtlar yapıldıktan sonra da Türkiye’deki Alman temsilciliklerde çalışma vizesi başvurusu yapılıyor ve bunun üzerine size…
Almanya’ya çalışmak için gelenler yanlarında eşlerini ve çocuklarını da getirebiliyor. Berlin Eyaleti Göç ve Uyum Dairesi Danışmanı Eckhard von Zengen ancak çalışanın görevine bağlı olarak, eşlerin ve çocukların gelme koşullarının…
Almanya’da uzun süre kalmak istiyorsanız, șirket sahibi ya da nitelikli eleman sıfatıyla çalıșma vizesine bașvurabilirsiniz. Almanya’da çalıșıp çalıșamayacağınız, yani bir “çalıșma amaçlı oturma izni belgesi” almanız hangi niteliklere sahip olduğunuza…